Met kleine pasjes en vaak wat aarzelend…zo kan ik me nog heel vaag mijn eerste tocht naar de kleuterklas herinneren. Mama’s die met hun zakdoekje de stille traantjes drogen. Ik begreep het toen niet…maar nu ik zoveel jaren later zelf mama ben, moet ik toch toegeven dat ik ook een zakdoekje nodig had toen mijn kleine meid 5 jaar geleden haar eerste stappen naar school zette. Een eerste moment in het ooo zo moeilijke ‘loslaten’ van je eigen vlees en bloed.

Ook Lily-Lou zet bijna haar eerste pasjes naar school. Het zal absoluut een grote ontdekkingstocht worden vol speel- en leerplezier. En ze is er klaar voor met deze ‘Hazel’ boekentas.


Inspiratie vond ik op www.lielonline.be waar je het ‘Hazel’ patroon, aka boekentas kleuterschool, kan aankopen. Het vraagt toch wat enige ervaring om dit in elkaar te knutselen, maar ach…ik neem graag risico’s en op deze manier leg ik de lat elke keer een beetje hoger voor mezelf.Het was voor mij de allereerste keer dat ik aan een boekentas begon. Ik had al zeer vaak de intentie gehad om er ooit eens aan te beginnen. Je weet wel, als ik ooit eens heel veel tijd had. Maar tijd heb ik dus nooit te veel, dat besef ik elke dag als het steeds vroeger donker lijkt te worden buiten en mijn to-do lijstje alleen maar groeit.Stofjes voor dit project vond ik bij Pauli stoffen en Habiba, beiden gevestigd te Leuven. Bloemen en vlinders, ze blijven mijn persoonlijke voorkeur hebben, maar ik wist dat deze combinatie een succes ging worden.


Met de restjes van de vlinderstof maakte ik nog een bijpassend lunchzakje. Zo neemt Lily-Lou haar ‘bokes’ met veel plezier mee naar school.En of ze er klaar voor is…


Zeker en vast! Ik wens je een hele fijne eerste schooldag toe lieve Lily-Lou. Je hebt plaats genoeg om je boekentasje te vullen met heel veel leuke knutselwerkjes, vele lachjes, maar vooral heel veel lekkere ‘bokes’.