Op 22 september 2014 kwam er een klein en lief kereltje op deze wereld piepen. Hij kreeg de naam Jack. Wat een stoere naam dacht ik, maar stoer ging ik ook op zoek naar een creatief idee. Dat idee bleef niet lang uit en na de juiste stoffen gekozen te hebben bij Pauli te Leuven, kreeg mijn idee al snel vorm. Ik maakte voor hem een stoer jasje volgens recept nummer 23 uit het boek ‘Zo geknipt!’ van blogsters Sanne & Riet.


Het zal een maand of vijf duren voor hij in dit jasje past, maar Jack kan zo wel stoer aan het voorjaar beginnen.


Het was voor mij de eerste keer dat ik mocht kennismaken met het gebruik van KAMsnaps. Ik kwam ze overal in blogland al tegen en uiteindelijk kon ik de verleiding dan toch niet weerstaan. Na wat oefenen op een lapje reststof begon ik aan het echte werk. Ik ben best trots op mijn drie vrolijke oranje drukknoopjes.Het buitenstofje van het jasje deed me spontaan denken aan een herfstwandeling in het bos. Zo eentje waar je de zon haar weg voelt zoeken tussen de bomen die stilaan hier en daar hun prachtig gekleurde bladeren verliezen. Waar je eekhoorntjes schuchter op zoek ziet gaan naar hun voorraad eikels. Waar de dieren vrij en ongestoord hun plekje hebben in het grote bos. En dieren…dat bracht me op een tweede idee.


Rolf de wolf, uit het boek ‘Feest in ’t knutselbos!’ van Inge Snuffel en Mamarina, kreeg er hier een vriendje bij. Met wat restjes van mijn ‘bosstof’ smukte ik dit wolfje op en krijgt Jack er binnenkort een stoer, maar ook lief knuffelvriendje bij.


Mama en papa Jack, ik wens jullie van harte proficiat met jullie kleine man. Ik ben ervan overtuigd dat Jack zal opgroeien in een liefdevolle en warme thuis zodat hij later heel veel grootse dingen zal bereiken.

Oma en opa Jack, ook jullie proficiat met jullie eerste kleinzoon. Ik heb zelf mogen ervaren hoe het was voor mijn ouders om grootouder te worden en in één woord samengevat: PRACHTIG! En prachtige momenten dat wens ik jullie ook van harte toe met jullie kleinzoon Jack.