Mijn papa en ik, altijd al een sterk duo geweest. Opkijken naar je grote voorbeeld, je papa, dat is wat kleine meisjes doen. En dat heb ik ook altijd gedaan…opkijken naar mijn papa en leren uit zijn levenslessen die hij je tracht bij te brengen als kind, als tiener, als jongvolwassene en zelfs nu…33 jaar op mijn teller, maar toch blijft hij me dingen leren en laat hij me onbewust sterker in mijn schoenen staan.


Eén van de leukste foto’s die ik gevonden heb uit mijn jongere jaren tovert altijd een brede glimlach op mijn gelaat. Samen poseren met papa en de zus en verwonderd zijn over een paddestoel, zalig toch…de kleine dingen in het leven die je spontaan blij maken.

Mijn papa is altijd hip en trendy geweest en jong van geest wil hij toch nog voor een hele lange tijd blijven, maar dat siert hem net. Hij vroeg me vorige week om een ‘sjakosj’ te maken voor hem. Ik gierde het uit van het lachen en dacht oké nu gaat hij toch wel heel ver in zijn jong van geest willen zijn. Maar alles werd duidelijk…hij had heel graag een tas die dienst kon doen als lunchzakje op het werk. Persoonlijk vond ik het niet zo’n gemakkelijke opdracht, want een tas is al snel heel vrouwelijk. Houdt het stoer, mannelijk, hip maar toch ook elegant…dat waren mijn sleutelwoorden om deze opdracht tot een goed einde te brengen.

En dit is het resultaat…Ik baseerde me deze keer op het ‘Jozefien’ patroon uit het boek ‘Mijn tas’ van blogsters Elisanna & Fynn. Ik had het boek al geruime tijd in mijn bezit, maar dit is het eerste stuk dat ik uit het boek leende.De flap met ingewerkte rits zoals het boek beschrijft hermaakte ik naar een flap met een wel duidelijk zichtbare rits net omdat ik vond dat het de tas toch weer wat een tikkeltje stoerder maakte. Ik gebruikte voor het tasje canvasstof (uit de webshop van www.bambiblauw.be) in de kleuren taupe en lime. Als voering gebruikte ik katoen uit de collectie van ‘Timeless treasures’ (uit de webshop van www.koekepeertje.be) met ja alweer…een stoere print. Ik verwerkte eveneens een lapje van deze stof aan de binnenkant van de flap…hip en trendy.


Dus papa, ik denk dat mijn missie geslaagd is en dat je vanaf nu in stijl kan gaan lunchen.

smiley