Vorige week kreeg ik een hele lieve vraag of ik een cadeautje wou maken voor een bijna 4-jarig meisje. Haar meter, van wie ik de vraag kreeg, kwam met het idee om haar een tasje cadeau te doen. Zo’n tasje waar ze al haar knutselspulletjes in kwijt kan, want knutselen doet ze heel erg graag. Na wat brainstormen en voorstellen uitgewisseld te hebben, was de keuze snel gemaakt…en dit is het resultaat.Het is, al zeg ik het zelf, een super cute tasje met een hoge aaibaarheidsfactor. Ik baseerde me op het patroon van de knuffeldraagtas uit het boek ‘Feest in ’t knutselbos van blogsters Inge Snuffel en Mamarina’, ook één van mijn favoriete boeken. Het tasje maakte ik enkele centimeters groter dan in het boek beschreven staat, maar het heeft nu een perfecte pasvorm waar heel veel kleurrijk A4 papier in past voor uren knutselplezier.


Voor het vosje gebruikte ik vilt. De oogjes zijn kleine zwarte knoopjes uit mijn 404 knopencollectie. Nette werd netjes in flockfolie aangebracht en het tasje werd meteen al heel persoonlijk…voor Nette. Als extraatje maakte ik nog een ‘potlodenzakske’, zoals Mme Zsazsa het zo kleurrijk beschrijft in één van haar vertelsels. De link vind je hier: http://madamezsazsa.blogspot.be/2008/06/kleurpotlodenzakske.html. Maar mijn ‘potlodenzakske’ zie je hier…


Opgerold ligt hij er netjes bij, maar eenmaal geopend ontmoet je heel veel kleurtjes waar je spontaan blij van wordt.Elk kleurpotlood heeft een vakje op kleur. Ideaal voor een bijna 4-jarige om speels met kleurtjes om te gaan en perfect voor mij om wat stofrestjes weg te werken. Ook gezien dat de vosjes matchen bij het vosje van de tas? Details maken het altijd zoveel leuker.

smiley

Dit vond ik persoonlijk een heel fijn project waar ik heel veel plezier aan heb beleefd om het in elkaar te knutselen en Nette haar meter was alvast super blij met het resultaat.

Lieve Nette, ik wens je een hele fijne verjaardag toe, maar ook heel veel plezier met je tasje en je kleurpotloden. Ik ben er zeker van dat je ongelooflijk veel mooie dingen in elkaar gaat knutselen, want dat doen ‘knutselmiekes’ zoals jij heel erg goed.