Snoesje, de nieuwe favoriete knuffel van de dochter, kreeg vandaag een snoezig jasje cadeau van mij. Het stond al een weekje op mijn to-do lijstje, maar veel tijd om creatief te zijn de voorbije week was er jammer genoeg niet.

Met de instructies die ik van de dochter kreeg, kon het brainstormen beginnen. Ze zei: ‘Mama, het moet een jasje met een kapje zijn, waar zo gaatjes in zitten voor haar oortjes en een mooi stofje alsjeblief.’ Die ‘alsjeblief’ was moeilijk te weerstaan en dus begon ik er vandaag dan maar snel aan.Ik baseerde me op het Burda patroon nr. 8591 waar je hele leuke combinaties mee kan maken van poppenmutsje tot poppendraagmand. Als ik ooit eens heel veel tijd heb, dan breidt ik de poppenkleerkast zeker uit met enkele leuke items. De gaatjes in de capuchon zijn een eigen ‘folieke’. Het is belangrijk dat je op voorhand weet waar je de gaatjes voor de oortjes moet knippen. Zet eventueel een klein stipje op de capuchon waar de oortjes moeten komen piepen. Ik gebruikte de onderkant van een ‘papfles’ om twee symmetrische gaatjes te verkrijgen. Capuchon mooi in het midden vouwen zodat je twee gelijke delen verkrijgt, even vastspelden, cirkel aftekenen en uitknippen. Op een nieuw lapje stof dezelfde cirkels aftekenen en rondom 2 cm aftekenen. Eerst knip je de kleinere cirkels uit en nadien de grotere cirkels. Zo creëer je een beleg voor je reeds geknipte cirkels in je capuchon. Leg het beleg met de goede kant van de stof op het gaatje in je capuchon. Dus beide stoffen liggen met de goede kanten tegen elkaar. Speld vast en stik rondom vast. Strijk het beleg naar binnen toe zodat je eerste cirkel bijna mooi afgewerkt is. Stik nogmaals rondom het beleg vast en strijk het geheel mooi. Doe dit nu hetzelfde voor het tweede ‘oorgaatje’.Het gebruikte stofje komt uit de oma-collectie. Met slechts 30 cm stof kan je dit jasje maken als je stof een breedte heeft van 150 cm.

Geef toe, Snoesje ziet er toch best snoezig uit. smiley