Haha, dé perfecte foto gevonden uit onze kindertijd. Vlaggetjes en ballonnen op de achtergrond en mijn kleine broertje op de voorgrond als jarige deugniet. Alleen is hij niet meer zo klein nu. Met groeien heeft hij zijn grote zus, ik dus, voorbijgestoken, maar mijn kleine broertje zal hij steeds blijven. Zijn kindertijd moet niet gemakkelijk geweest zijn voor hem met 2 zussen naast hem die al zijn deugnieterij gingen vertellen tegen mama en papa. Ik weet nog wel dat hij vaak mijn Barbiepoppen gebruikte als doelwit voor zijn G.I. Joe figuurtjes, die dan natuurlijk steeds het gevecht wonnen. Maar ach, toen waren het drama’s, maar nu zijn dat futiliteiten en vooral leuke herinneringen aan een fijne kindertijd.

Morgen is hij jarig! Ik lig al weken te piekeren over wat een leuk verjaardagscadeau zou zijn. Boeken en het ganse internet afgeschuimd om ideeën op te doen en zelfs vanochtend inspiratieloos thuisgekomen na een nachtje werken. Maar eigenlijk moest ik het niet ver zoeken. Het antwoord lag gewoon binnen handbereik…zijn verjaardagskaart, die ik al meer dan een week geleden gekocht had, was grotendeels mijn inspiratiebron. Soms kunnen de dingen toch zo simpel zijn. Ik maakte voor hem dit ‘stoere’ (zonne-)brilhoesje.


Inspiratie vond ik dus hier thuis op de kast, maar ook via deze link: http://www.bymiekk.nl/2010/03/tutorial-zonnebril-zakje-naaien_21.html.


Leuk om te maken, maar vooral heel eenvoudig. Vooral het eenvoudige sprak me aan vandaag…eindelijk eens niet te veel moeten nadenken. I kept it simple!
De stofkeuze heb ik sober gehouden omdat jongens nu eenmaal niet van vrolijke bloemenprintjes houden. De bril in flockfolie is de eyecatcher en maakt het geheel net dat tikkeltje cooler.


Broertje, grote zus houdt je met deze fictieve brillencreatie wel in de gaten. Dat doen grote zussen nu eenmaal, maar het is nooit te laat om te zeggen dat je de beste broer van de hele wereld bent voor me.

Alvast een hele fijne gelukkige verjaardag gewenst!