Toen ik vanmorgen de dochter naar school bracht, stond een mama van een klasgenootje me op te wachten. Zij had me begin deze week gevraagd of ik interesse had in de knopenverzameling van haar buurvrouw die zelf ooit heel veel genaaid heeft. Daar moest ik niet lang over nadenken: natuurlijk wou ik dat maar al te graag. Eenmaal thuis lagen de knopen snel verspreid op de tafel…en het tellen kon beginnen. Mijn knopencollectie is uitgebreid met maar liefst 404 knopen! Wauw, nooit gedacht dat ik er zoveel zomaar zou krijgen.


Het maakt mij niet veel uit dat de ene wat mooier is dan de andere…ik ben gewoon oprecht blij dat ik dit geschenk heb mogen ontvangen.

Als ‘dank-je-wel-cadeautje’ maakte ik voor haar een boodschappentas dat ze minstens ook 404 keer kan gebruiken.


Ik maakte de tas, die trouwens opvouwbaar is, volgens recept nummer 10 uit het boek ‘Zo geknipt!’ van blogsters Sanne & Riet. Dat boek lijkt maar niet van de naaitafel te verdwijnen de laatste weken. Het grijze stofje met vrolijke print komt uit de ‘oma-collectie’ en ik vond het oranje stofje van Veritas er perfect bijpassen. De knopen die ik hier gebruikte komen uit mijn eigen knopenverzameling.

Als de boodschappentas is opgevouwd in het verwerkte voorzakje, heb je een pakketje van ongeveer 14 cm x 12 cm. Dus een ideale grootte die niet echt opvalt in een handtas.

Hopelijk kan ik de buurvrouw die ik nog nooit ontmoet heb hier heel blij mee maken. Zij heeft mij alleszins heel blij gemaakt en ik zeg graag 404 keer bedankt!