Morgen staat er een bezoekje aan Nederland op de agenda. Ooit, negen jaar geleden ondertussen, woonde ik in het mooie Kerkrade. Ik heb er maar twee jaar gewoond en heb er goede en minder goede momenten beleefd. Maar één van de momenten die ik nooit vergeten zal, was de aanwezigheid van de buren daar. Altijd bereid om te helpen waar kon, altijd vriendelijk, altijd oprecht…en dat is fijn als je weet dat je steeds bij iemand terecht kan.

De jaren vliegen voorbij, maar nooit zijn we elkaar uit het oog verloren. Bij elke verjaardag, elke kerst of ook gewoon zomaar…altijd zat er een leuk kaartje in de bus. Maar nu is het mijn beurt om hen eens in de bloemetjes te zetten. Bloemen zullen het dan niet echt worden, maar jullie begrijpen de boodschap wel. Ik ben dus vandaag druk in de weer geweest om hen op iets lekkers te trakteren: muffins ‘à la liesanne’ in een zelfgemaakt mandje…hoe kan het ook anders.

smileyHet mandje maakte ik volgens recept nummer 19 uit het boek ‘Zo geknipt!’. Nog steeds mijn weekfavoriet. Het vraagt wel enige precisie. Detailafwerking is hier heel belangrijk om een mooi resultaat te verkrijgen, maar ben trots op wat het geworden is. Voor dit project gebruik je toch best wat stevigere stof, type canvas zoals ik gebruikt heb. Het ‘liesanne-label’ vergat ik er deze keer in te naaien. Misschien omdat ik afgeleid was door de heerlijke geur van mijn zelfgebakken muffins.Geef toe ze zien er toch heerlijk uit. Moeilijk voor mij om ze alleen maar te bewonderen hoor. Willen jullie zelf graag ook van dit lekkers? Ze zijn heel eenvoudig te maken, maar vooral snel klaar.

Recept voor 12 muffins

300 g zelfrijzend bakmeel, 130 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 160 ml melk, 125 g gesmolten boter, 1 ei, 12 muffinvormpjes

Bakmeel zeven. Suiker en vanillesuiker toevoegen.
Meng de melk (ik gebruikte deze keer chocomelk), boter en het losgeklopte ei.
Toevoegen aan de bloem en alles goed mengen tot een smeuïge massa.
Deeg verdelen over de 12 muffinvormpjes, maar zorg ervoor dat ze voor 2/3 gevuld zijn.
Nu nog 15 à 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden tot ze gaar zijn.

Smullen maar!


Mijn mandje vol lekkers steekt morgen de grens over…en zal daar ook blijven. Maar het is hen van harte gegund. Het zal alleszins een warm weerzien worden.