Dit stofje van Michael Miller lag al enige tijd in de kast. Elke keer als de kastdeur open stond en ik het stofje liggen zag, kreeg ik altijd zoveel zin om te snoepen. Gelukkig kon ik mezelf elke keer wel bedwingen en bleef het louter bij het stofje voor de zoveelste keer mooi op te vouwen. Maar genoeg gevouwd, gebruiken nu…en dat deed ik.


Ik maakte van een klein lapje deze vrolijke snoepzak. Een patroon gebuikte ik niet, maar ik leg jullie kort even uit hoe ik eraan begonnen ben.

Zo eenvoudig is het…

Twee gelijke driehoeken uit je stof knippen. Mijn driehoek heeft een basis van 22 cm en een hoogte van 31 cm, maar dit kan verschillen naar hoe groot jij je snoepzak wil maken. De randen van elke driehoek zigzaggen. Je driehoeken met de goede kanten van de stof op elkaar leggen zodat het lijkt dat er maar één driehoek op je tafel ligt. Beide zijkanten dichtnaaien. Zoompje aan de bovenkant naaien. Vullen met snoepjes naar keuze en tot slot een strikje rond al dat lekkers wat je er hebt ingestopt.


Heel eenvoudig, maar ooo zo leuk. De dochter kan morgen een vriendinnetje op heel wat lekkers trakteren. Moet er alleen nog voor zorgen dat het zakje ook dicht blijft tot dan, want geef toe…het ziet er toch uit om van te smullen?