Geboren en opgegroeid in Aarschot. Elk jaar ontdekte ik steeds meer van de stad, maar de Sint-Rochusverlichting, oftewel de ‘lichtekes’, was toch één van mijn eerste belevingen die ik me als klein ukkie kon herinneren. Op de avond van 15 augustus verzamelden we altijd bij het huis van mijn grootouders. Daar was mijn oma al druk bezig om haar lege ‘Bonne Maman’ confituurpotten uit te stallen voor elk raam. Ik kon er uren naar kijken hoe elk kaarsje brandde. Hoewel elk potje identiek was, toch was elk vlammetje uniek. Een beetje zoals wij toch? smiley

Zo gefascineerd door elk kaarsje dat schitterde, zo bijzonder, zo mooi, zo eenvoudig…zo groeide ik op en leerde ik ook de kleine dingen in het leven erg te waarderen.


Bij deze editie van de Sint-Rochusverlichting wou ik graag iets bijzonders doen. Ik ging mijn ouderlijke huis versieren met mijn handgemaakte lampionnen. Deze keer maakte ik er niet één, maar vijftig! Dat was een hele uitdaging voor mezelf om deze klaar te krijgen op slechts vier dagen. Maar niets is onmogelijk als je er zelf maar in gelooft…dat wisten jullie al.


Ik maakte deze lampionnen al eerder als project voor Veritas dus met het patroon was ik al aardig vertrouwd geraakt. Het oranje stofje met bloemenprint komt uit mijn persoonlijke oma-collectie. Ik had het niet beter kunnen kiezen, want door het speelse effect van het kaarslicht leken de bloemen wel te stralen in een zachte avondzon. Het stofje met vossenprint kocht ik bij Pauli. Niet wetende wat ik er ooit mee ging doen, ik wou dat stofje toen absoluut hebben. Uiteindelijk is de combinatie wel erg mooi geworden. Het grijze stofje breekt een beetje het vele oranje en vosjes zijn altijd oranje, dus dat is een perfecte match.

Het leek alsof het de hele dag zou regenen, maar echt vanaf 20u30 bleef het droog boven Aarschot. Net alsof iemand heel graag wou dat dit speciaal moment, mijn moment, niet verstoord werd. En blij was ik, maar vooral ook trots dat mijn vijftig lampionnen mochten stralen.


Voor diegenen die wat geschiedenis willen ontdekken, dat kan via volgende link: http://www.toerismeaarschot.be/sintrochusverlichting.html